Parijs

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ah, Parijs! De trekpleister van Frankrijk, la cité des quartiers, waar croissants, schilders en Édith Piaff-epigonen het ritme van de dag bepalen! Maar…wat valt er eigenlijk te beleven in deze beroemde metropool? Hieronder presenteren we alvast enkele aanraders voor een reisje naar Parijs.

 

Bezienswaardigheden in Parijs: architectuur en cultuur

Een trip naar Parijs mag u niet afsluiten zonder hét museum van de stad te hebben bezocht. De glazen piramide van het Louvre is op zich al een architecturaal pareltje. Valt de Mona Lisa onverwacht klein uit, dan nog is een bezoek langs alle meesterwerken absoluut de moeite waard. Een beklimming van de Eiffeltoren en een fietstocht langs de Notre-Dame, het Panthéon en de Sacré-Coeur maken het plaatje compleet.

Bezienswaardigheden in Parijs: natuur

Eventjes genoeg van de drukte? Haal dan adem in de Tuilerieën of, beter nog, in de Jardin du Luxembourg of de Jardin des Plantes. Beide zijn tuinen van tientallen hectaren groot, waar het heerlijk wandelen of relaxen is. Met name de smalle wegeltjes in de botanische Jardin des Plantes doen u voor een ogenblik vergeten dat u zich in een stad bevindt met meer dan 2 miljoen inwoners. Een boottocht op de Seine brengt u echter gauw terug tot de werkelijkheid: u vaart langs ongekende facetten van authentiek – en ‘s avonds prachtig verlicht Parijs.

Bezienswaardigheden in Parijs: amusement

Toegegeven: een bezoek aan de stedelijke catacomben is allerminst romantisch, maar intrigerend is het des te meer. Niet alle bezienswaardigheden in Parijs zijn nou eenmaal romantisch. Cultuurliefhebbers vinden daarnaast ook hun gading in de oogverblindende Opéra Garnier, waar balletvoorstellingen worden georganiseerd. Plant u als sportliefhebber een tripje naar Parijs? Pik dan zeker een voetbalwedstrijd mee in het Parc des Princes.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>