Overtocht Engeland

Dover_Seaways_ELG_9601_RGB-

Altijd al een keer naar Engeland toe gewild maar geen zin om een duur vliegticket te betalen? Als je van varen houdt, dan kun je het beste met DFDS Seaways vanuit Calais of Duinkerken de oversteek maken naar het Engels Dover. Wanneer je het Engelse Kanaal oversteekt per schip, dan rijdt je vanuit Dover door naar je gewenste bestemming. Tijdens deze overtocht Engeland – die slechts twee uur duurt – kijk je je ogen uit. In dit stukje hieronder ik zal een korte impressie geven van de overtocht van Calais naar Dover of vanuit Duinkerken naar Dover.


Natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden om naar Engeland te gaan. Zoals via de kanaaltunnel of het vliegtuig. Maar welke manier van reizen is nu het beste en misschien nog belangrijker, het fijnste? Voor mij is de keuze snel gemaakt. Ik reis het liefst per cruiseferry naar Engeland. Tijdens deze overtocht kun je rondwandelen op het schip met geweldig uitzicht op zee. Zo kun je even lekker bijkomen van de autorit die je net hebt afgelegd. In de tunnel moet je in je auto blijven zitten gedurende de overtocht. En zo kun je natuurlijk niet van het uitzicht genieten. De hele reis zit je immers in een tunnel onder het kanaal. Lichtelijk claustrofobisch.

Eenmaal aangekomen in Dover kun je de reis voortzetten met je eigen auto. Er is veel te doen en te zien in Dover. Zo kun je ervoor kiezen om het bekende kasteel Canterbury Cathedral te bezoeken. Dit kasteel heeft prachtige glas-in-loodramen met afbeeldingen van heiligen zoals Petrus en Johannes, maar ook Adam en Eva. Rondom Dover zijn ook veel andere populaire bezienswaardigheden. Zoals de kust en de prachtige stranden van Kent. Nu wellicht een beetje fris maar Whitstable en Broadstair zijn bekende stranden die er fantastisch uitzien.

Ook eens het noorden van Engeland zien? Met een overtocht van IJmuiden naar Newcastle liggen Noord-Engeland en Schotland aan je voeten.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>