Frankrijk

539592_web_R_K_B_by_berggeist007_pixelio.de

 

Frankrijk is bij uitstek hét zomervakantieland waar de omliggende landen maar wat graag naartoe vertrekken tijdens juli en augustus. Het Mediterraanse temperatuurtje, uren spenderen op het strand en lekker uiteten bij de plaatselijke restaurantjes. Maar heeft u wel eens gedacht aan Frankrijk in de herfst? Het is iets minder warm, iets minder toeristisch en de overgang van zomer naar herfst geeft het hele land een gloed van verkleurde bladeren. In de herfst leert u het authentieke Frankrijk pas écht kennen.

Natuurlijk is daar Parijs als bestemming. De stad waar films als Amélie en Midnight in Paris hun decor hebben. Zeker in de herfst is Parijs een aanrader. In de zomer staan de rijen voor de Eiffeltoren tot vijf kilometer verderop, maar in de herfst kunt u in alle rust de hoogtepunten die Parijs te bieden heeft bekijken. Langs de Champs-Élysées lopen als de avond langzaam invalt, een beetje struinen langs cafétjes en de bezienswaardigheden zien in het avondlicht. Parijs is in de herfst de meest romantische stad van de wereld, dus zeker een bezoekje waard.

Maar ook de kustplaatsen zijn het waard. De westkust is iets kouder dan de oostkust, maar nog steeds perfect om even uit te waaien en tot rust te komen. U kunt lange strandwandelingen maken, terwijl de zee naast u onrustig is. Ter afsluiting kunt u in een van de dorpjes aan de kust lekker eten in een rustig restaurantje samen met de lokale bevolking. Misschien een kopje Franse koffie toe. In de herfst is het ook de perfecte temperatuur om grotere steden te bezoeken en bezienswaardigheden te bekijken. In de zomer is het vaak te heet of te druk om echt te genieten van Franse architectuur en historische hoogtepunten.

Ook worden er veel evenementen georganiseerd in oktober. Op 5 en 6 oktober vindt de Qatar Prix de l’Arc de Triomphe plaats: een paardenrace bij de Arc de Triomphe. Een 17e eeuwse sport die in een modern jasje bij een 18e eeuws monument wordt gehouden. Zeker iets dat u niet mag missen! Ook kunt u een bezoekje brengen aan Aigues-Mortes, een middeleeuws dorpje vlakbij Montpellier. Hier vindt in oktober het Fete de Saint-Louis plaats. Tijdens dit festival verschijnen burgers in authentieke kledij, is er een ouderwetse markt en waant u zich een paar dagen lang in een wereld van vroeger.

Frankrijk leent zich goed om in de herfst even naar te ontsnappen. De temperatuur ligt wat hoger dan in Nederland en u zou zelfs nog wat zomerse zon kunnen meepakken. De Franse cultuur is een cultuur van genieters en in de herfst kunt u dat in alle rust doen. Welke stad of welk dorp u in Frankrijk ook kiest, u zult overal het echte Frankrijk tegenkomen.

Geïnspireerd? Klik hier voor meer najaarsbestemmingen.

Beeldmateriaal: Berggeist007/ pixelio.de

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>