De Franse alcoholtester

279743_web_R_B_by_Thommy Weiss_pixelio.de

 

Frankrijk trekt elk jaar veel reizigers die ofwel Frankrijk als eindbestemming hebben of op doorreis zijn, maar hoe zit dat nou precies met die alcoholtester ? Veel mensen hebben het wel is voorbij horen komen, maar is het verplicht ? Zijn er sancties als ik hem niet bij heb ?. Dit zijn enkele onbeantwoorde vragen voor velen.


De wet, die voorschrijft dat elke bestuurder een alcoholtester in zijn bezit moet hebben, is op 1 november 2012 van kracht gegaan. Toen dit echter bekend werd resulteerde dit in een stormloop naar de winkels en waren er te weinig alcoholtester. Dit heeft de Franse overheid laten besluiten om de datum te verschuiven naar 1 maart 2013, echter is ook deze weer verschoven naar een nog onbekende datum. De boete bedraagt € 11 als deze daadwerkelijk wordt gehanteerd, maar tot op heden is het afwachten tot de overheid een nieuwe beslissing neemt.

De Alcoholtesters zijn online te koop, maar het is voordeliger om deze in Frankrijk bij een supermarkt of een tankstation aan te schaffen. Hier schommelen de kosten voor een Alcoholtester (of ook wel ‘ethylotest’ genoemd in het Frans) van € 0,75 tot ongeveer € 2,50. Het is dan ook aan te raden deze aan te schaffen bij het eerste tankstation dat je onderweg tegenkomt. Het gaat hierbij om een wegwerp blaastest die gebruikt moet worden om jezelf te controleren. Mocht je aangehouden worden dan moet je gewoon alsnog de alcoholtester van de politie gebruiken.

Tot op heden is de alcoholtester dus verplicht, maar staat hier geen sanctie tegenover als u deze niet heeft. U zult dus voorlopig geen boete ontvangen mocht u deze niet in uw bezit hebben. De minister heeft al aangegeven twijfels te hebben bij de wet, dus wellicht zal deze wet dan ook niet heel lang standhouden.  Voor meer informatie klik hier.

 

Bron beeldmateriaal: Thommy Weiss  www.pixelio.de

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>